Què fem?

Ensenyem habilitats per a acompanyar-vos en el camí cap a la maduresa i cap a la convivència.

Atenció compartida

El procés d’adquisició del llenguatge comença molt abans que començar a parlar. Per això, a Nakama proposem que es comenci a assimilar des de les bases de la comunicació, a través d’una exposició diària amb la família. L’atenció compartida és la capacitat per a centrar-se conjuntament en un mateix objecte, persona o esdeveniment. És fonamental per a la comunicació i el desenvolupament social, ja que permet la interacció i l’intercanvi d’informació.

Què fem?

Comunicació i Llenguatge

A Nakama implementem les eines i recursos adaptats a cada persona i família per al desenvolupament de la comprensió i expressió de tot el que ens envolta d’una manera natural i espontània, utilitzant frases, expressions i frases predictibles, mitjançant contextos quotidians per a vosaltres. A partir d’això es creen situacions que donen l’oportunitat al context d’aprenentatge.

Què fem?

Habilitats Socials

La intervenció grupal a Nakama ens permet fomentar la comunicació, l’escolta, l’expressió de les emocions, la resolució de conflictes i el treball en equip, facilitant relacions positives i una bona convivència social per poder interactuar de manera efectiva i adequada amb els altres.

Què fem?

Autonomia

Sabem que va lligada al benestar de la persona i de la família. Fomentar l’autonomia permetrà prendre decisions i portar-les a terme de forma independent. Donem suport adaptat a les necessitats i característiques de cada persona i família amb les metodologies pertinents.

Què fem?

Cognició Social

Ens permet predir, interpretar i respondre adequadament a les interaccions amb els altres. La cognició social avarca molts conceptes que interfereixen en el nostre pensament i construeix les nostres creences que interfereixen en el nostre comportament. A través de material especialitzat i personalitzat construïm experiències significatives que faciliten la comprensió d’aquests aspectes vitals.

Què fem?

Benestar i Regulació

Facilitar la comprensió de l’entorn amb recursos específics, promou un estat de satisfacció i equilibri físic, emocional i social que permet gestionar l’adaptació als canvis i l’acceptació d’experiències quotidianes per mantenir aquest equilibri.

Què fem?

Gestió emocional

Comprendre i gestionar les emocions pròpies i dels altres, ens aporta beneficis tan importants com la millora del benestar personal, relacions personals més saludables, major resiliència, presa de decisions més encertades, millora el rendiment i desenvolupa la intel·ligència emocional.

Què fem?

Perfil Sensorial

Ens permet identificar com una persona percep, processa i respon a la informació del seu entorn a través dels sentits. Recollim i adaptem patrons de sensibilitat en diferents àrees sensorials com el tacte, el so, el gust, l’olfacte, la vista, el moviment i la propiocepció.

Què fem?

Psicoeducació (autoconeixement)

Proporcionem coneixements i habilitats per a comprendre millor el seu diagnòstic (TEA) i per tant, la seva identitat, combinant aspectes psicològics i educatius per gestionar-se de manera més efectiva.

Què fem?

Acompanyament i Assessorament familiar

Sessions periòdiques amb les famílies per a aportar eines, tècniques i recursos que puguin generalitzar-se al context natural. La finalitat és abordar aspectes del dia a dia de la família per a millorar la qualitat de vida de tots els membres.

Què fem?

Coordinació inter i multidisciplinar

El treball en xarxa és essencial per a que la intervenció sigui integral, global i personalitzada a cada persona i família. Realitzem sessions de coordinació i assessorament amb professionals referents de la persona. Promovem el seu benestar a partir de la coordinació amb diferents àmbits de forma especialitzada, integral i multidisciplinar, tenint en compte els diferents contextos on puguin requerir algun tipus de suport.

Què fem?